Practica

Wat wil jij leren?

Wat wil jij leren?

In opdracht organiseer ik practica waarin je kunt leren fermenteren of koken met alleen plantaardige producten. Dit heb ik de afgelopen tijd gedaan voor onder andere de Rijksuniversiteit Groningen en Lentis in het kader van hun vitaliteitsprogramma’s. 

Kom fermenteren

Fermenteren is meer dan een manier om eten langer houdbaar te maken. Het is super gezond en culinair heel interessant. Niet voor niets passen steeds meer restaurants het toe in hun keuken. Wil je ook met een groep vrienden, familie of collega’s een practicum bij mij doen? Ik hoor het graag. 

Practicum ‘Brouwen met bacteriën’

Maak kennis met de fascinerende wereld van fermentatie. Je leert de basisprincipes en gaat zelf aan de slag met het brouwen van drie verfrissende drankjes: kombucha, kefir, en gemberbier.

Practicum ‘Zuurkool is de basis’

Leer de fijne kneepjes van het snijden en kneden van kool en ontdek hoe je kunt variëren om je eigen zuurkool te maken.

Practicum ‘Heb jij het lef voor kimchi?’

Ontdek de smaken van Korea tijdens dit practicum! Leer alles over dit nationale gerecht, gemaakt van onder meer Chinese kool, wortel, gember, knoflook, bosui en radijs, dat letterlijk ‘zure groente’ betekent.

Practicum 'Groente fermenteren'

Naast zuurkool en kimchi zijn er vele andere groenten die zich lenen voor melkzuurfermentatie. Heb jij een favoriete groente die je weleens gefermenteerd wilt proeven? Of wil je mij een groentemengsel samen laten stellen?

Masterclass 'Plantaardig koken'

Tijdens deze masterclass kook je met de andere deelnemers een vijf- of zesgangendiner. Elke gang is een kunstwerkje op zich en is thuis ook makkelijk uit te voeren. De gerechten zijn afgestemd op het seizoen en elke gang bevat een andere plantaardige eiwitbron. Perfect ter voorbereiding op een kerstdiner of ander speciaal etentje!

Wil je ook graag iets leren?

Wil je leren fermenteren of plantaardig koken? Of is er iets anders waarmee je wilt experimenteren? Er is nog heel wat meer wat ik ervaring mee heb. Laat me weten wat je wensen zijn, dan stellen we een mooi practicum samen.