Future Food

Ervaar de toekomst van ons eten

De toekomst van ons eten

Waar komt ons voedsel vandaan? Op wat voor bodem is het verbouwd? Hoe kunnen wij ons het beste voeden? Dat vind ik belangrijk. Maar ook hoe we dat leuk, lekker en mooi kunnen maken! Regelmatig organiseer ik future food diners, waarin ik al deze aspecten verwerk.

Van bodem tot buik

Gezond eten komt van een gezonde bodem. Het wordt steeds meer duidelijk dat we micro-organismen en insecten in de bodem nodig hebben om de bodem gezond te maken en houden, zodat het gezond voedsel kan produceren. Dit gezonde voedsel kan dan onze onze darmen en ons microbioom weer goed voeden. 

Plantaardig

Plantaardige voeding speelt een steeds grotere rol in de gezondheid voor ons als mensen, maar ook voor de aarde. Eiwitten die afkomstig zijn van een plantaardige bron zijn hierin heel belangrijk. Deze halen we vooral uit peulvruchten, zaden, pitten, noten, granen en in iets mindere mate uit groenten. Groenten bevatten, naast heel veel gezonde stoffen, ook vezels die ons lichaam niet kan verteren, maar gezonde bacteriën in onze darmen wél. Deze bacteriën helpen ons om onze darmen, en daarmee de rest van ons lichaam, gezond te houden. In het eten dat ik maak, verwerk ik dus veel groente en plantaardige eiwitten. En natuurlijk zorg ik er ook voor dat het lekker is!