Over

Mijn wortels liggen aan de zee

Leonie

Ik hou van lekker eten, ik vind dat eten er mooi uit moet zien en zie graag mensen die blij en gezond zijn. Door gezond te eten, kunnen we langer in gezondheid leven. En hoe fijn zou het zijn als we hierbij ook nog eens goed voor de aarde zouden zorgen? Je kunt bij mij langskomen voor een practicum, een maal met een verhaal en future food diners. Ik deel dan graag mijn liefde voor eten, opgedane ervaringen en kennis. En hopelijk kunnen we samen de toekomst van ons eten nog een beetje lekkerder, mooier en gezonder maken.

Mijn Wortels

Mijn wortels liggen aan de zee in Den Helder. Voor mijn studie vertrok ik naar Groningen. Daar startte ik met Voeding en Marketing, maar na twee jaar stapte ik over naar Psychologie. Daarna vond ik mijn plek in de wetenschap rondom behandelmethoden voor mensen met psychotische stoornissen. Na ruim 13 jaar als onderzoeker in de geestelijke gezondheidszorg, besloot ik meer met mijn liefde voor koken en voeding te doen en startte ik met mijn Food Lab.

Wetenschapper

Als wetenschapper promoveerde ik op hersenonderzoek bij mensen met een psychotische stoornis. Hoewel ik de wetenschap achter mij heb gelaten, zit de wetenschapper nog wel in mij. Ik ben nieuwsgierig, lees boeken en wetenschappelijke artikelen. Met experimenten maak ik praktisch wat fundamenteel onderzoek aantoont. En tijdens practica deel ik mijn opgedane kennis en kunde. 

Foto door Sander Martens.

Lekkers uit de buurt

In de eerste lockdown maakte ik met mijn vriend Ritzo ten Cate een kaartje waarop te zien is waar je in het Noorden lokaal geproduceerd eten kunt kopen: lekkersuitdebuurt.nl. We organiseerden voor vrienden ‘New Nordic Dutch Cuisine’ diners met lokaal voedsel en eten uit de natuur, samen gekookt op vuur.